dimecres, 17 de maig del 2017

TREBALLAM LES EMOCIONS

DURANT AQUEST MES HEM ESTAT TREBALLANT LES EMOCIONS. HEM PARLAT DELS NOSTRES SENTIMENTS, DE QUÈ ENS FA ENFADAR, QUÈ ENS FA ESTAR TRISTOS, ALEGRES...I DE COM PODEM SOLUCIONAR ELS PROBLEMES QUE TENIM.

TAMBÉ HEM PARLAT SOBRE ALGUNS VALORS COM LA GENEROSITAT, L'EMPATIA I LA IMPORTÀNCIA DE SABER DIR NO I DE DEMANAR AJUDA QUAN ALGÚ ENS FA ALGUNA COSA QUE A NOSALTRES NO ENS AGRADA.
HEM MIRAT LA PEL·LÍCULA "INSIDE OUT", QUE TRACTA LES EMOCIONS DE MANERA PROPERA PER ALS INFANTS I HEM FET UNA CONVERSA SOBRE QUINS SÓN ELS NOSTRES PILARS FONAMENTALS A LA VIDA: LA FAMÍLIA, L'AMISTAT, ELS "HOBBIES", L'HUMOR...

A MÉS HEM FET UN EXPERIMENT PER VEURE AMB ELS NOSTRES PROPIS ULLS COM ENS AFECTEN LES PARAULES QUE ENS DIUEN: HEM POSAT A DINS 3 POTS ARRÒS I AIGUA. A UN POT HEM ESCRIT LA PARAULA "TONTO", A L'ALTRE POT "T'ESTIM" I A UN TERCER POT NO HEM ESCRIT RES. CADA DIA DURANT 15 DIES, LI HEM DIT PARAULES GUAPES AL POT DE "T'ESTIM", I PARAULES LLETJES AL POT DE "TONTO". AL TERCER POT L'HEM IGNORAT. EL RESULTAT PARLA PER SI SOL... EL POT IGNORAT S'HA PRODIT, EL "TONTO" FA PUDOR I TÉ UNA CAPA GROGA PER DAMUNT, I EL POT "T'ESTIM" HA CANVIAT DE COLOR PERÒ MOLT POC. 
AMB AQUEST EXPERIMENT HEM COMPROVAT QUE QUAN ALGÚ ENS DIU PARAULES LLETJES NOSALTRES NO ENS SENTIM BÉ, ENS POSAM TRSTOS, ENS ENFADAM... QUAN ENS DIUEN PARAULES BONES ESTAM ALEGRES, CONTENTS I ESCOLTAM MÉS. SI ENS IGNOREN... ENS SENTIM MALAMENT I MOLT TRISTOS.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada